Τρίτη 28 Μαΐου 2013

H Βιολογική μας καλλιέργεια στον Μαραθώνα


Αν κάποιος μου έλεγε πρίν ένα χρόνο ότι εγώ φέτος θα ήμουν στο χωράφι να φυτεύω βιολογικά μάλλον τρελό θα τον έβγαζα...
Να λοιπόν που οι καιροί αλλάζουν και φούρνοι γκρεμίζονται και μετά από καθόλου τυχαία γεγονότα εγώ γράφω για τις εμπειρίες μου στον αγρό.
Το κίνητρο ξεκίνησε από έναν εκλεκτό φίλο, ο οποίος αν και χρόνια αστικός καλλιεργητής φέτος του ήρθε να παράξει φυντάνια για στρέμματα καλλιεργειών.(!?!) Όπως προανέφερα, ως εκλεκτός, η αγάπη του για παραδοσιακά λαχανικά τον έφερε να έχει δημιουργήσει νέα φυτά από καθαρούς παραδοσιακούς σπόρους μικρο-αγροτών με μεράκι παρμένους χέρι-χέρι από μέρη της Ελλάδας. Στην κουβέντα μας επάνω, μου ανέφερε την ιδέα της αγνής παραδοσιακής καλλιέργειας, πράγμα που θα βοηθούσε και τον ίδιο για την ιδιοκατανάλωση των αγαθών. Η ιδέα μου άρεσε! Παραδοσιακό, αγνό, χωρίς χημικά και άλλα πρόσθετα και αμέσως άρχισα να σκέφτομαι ότι αυτό ήταν εφικτό αφού υπήρχε η εκμεταλλέυσιμη γή και επίσης πρόσφατα είχα μελετήσει θεωρητικά κάποια είδη λαχανικών και θα ήταν το ιδανικό σχολείο για το κρίσιμο, απ την θεωρία στην πράξη ;)
H πρόταση έγινε και παμψηφεί το σχέδιο προχώρησε.
Του φίλου τα φυντάνια δεν μας έφτασαν και έτσι κάναμε και μία συμπλήρωση φυτών από
παραγωγούς κυρίως της Αττικής. Πριν την φύτευση έγιναν αρκετά φρεζαρίσματα στο έδαφος για να μπορέσει να αφρατέψει και να καλλιεργηθεί και καταλήξαμε με το ρίχξιμο των σωληνών του αρδευτικού στις γραμμές φύτευσης. Ο εμπλουτισμός της γης είχε γίνει ένα χρόνο νωρίτερα με χωνεμένη κατσικίσια κοπριά.
Σήμερα πλέον τελειώσαμε και με την φύτευση και περιμένουμε... αυτό που λέμε.. να μας δώσουν! και εννοόυμε την ανάπτυξη! Άμεσα θα αρχίσουν οι εργασίες στήριξης όσων το χρειάζονται και απαραίτητα η λίπανση τους. Σύντομα θα έχουμε και την επίσκεψη από τον γεωπόνο για την λήψη μέτρων από προσβολές.
Μέσα από αυτό το ανοιχτό δίκτυο θέλουμε να επενδύσουμε, προς όφελος όλων, την δική μας ανάγκη για καθαρά προϊόντα και την εμπειρία μας από αυτό το ενγχείρημα να το μεταφέρουμε στον καθένα απλουστεύοντας και φέρνοντας κοντά όλα εκείνα που ίσως κάποιοι βλέπουν με τα κυάλια.

Ανά τακτά διαστήματα εβδομαδιαίως θα αναρτούνται οι εργασίες στον αγρό!
Καν'τε like στην σελίδα μας hydrospot στο facebook για να λαμβάνετε καθημερινά ενημρώσεις.
HydroSpot team.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου