Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Εργασίες στο χωράφι!

Μέσα στις δύο τελευταίες εβδομάδες έγιναν αρκετές εργασίες στην καλλιεργειά μας τόσο για τα φυντάνια της τελευταίας φύντευσης όσο και για εκείνα της πρώτης.
Το βασικότερο όλων η λίπανση. Επιλέξαμε ένα οργανικό λίπασμα πλούσιο σε κάλιο και μαγνήσιο για όλη την καλλιέργεια. Μετά την επίσκεψη του γεωπόνου έγιναν προληπτικά δύο
 ψεκασμοί με βιολογικό φάρμακο για προσβολές απίο μελίγκρα και τετράνυχο χωρίς να επηρεάζουν τον χρόνο μέχρι την συγκομιδή.



Το κόσμημα ,το καμάρι μας και ο μεγάλος μας κόπος ήταν η υποστήλωση της τομάτας και του αγγουριού από την πρώτη φύτευση!
Αλήθεια είναι πως έγινε μία πραγματικά πολύ καλή δουλειά απ όλους όσους συμμετείχαν, φτάνοντας στο τέλος της ημέρας για να μας αποζημιώσει η εικόνα. Παράλληλα στην τομάτα έγινε βαθύ κλάδεμα για τους σκοπούς της υποστήλωσης και για την επίτευξη μεγαλύτερης απόδοσης.
Τα αγγουράκια δέ, σηκώνοντας τα από το έδαφος, φαίνεται ότι βοηθήθηκαν και πήραν τα πάνω τους.
Κολοκύθια και πιπεριές. Απ τα πρώτα, δοκιμάσαμε κι όλας. Τα σχόλια... αρκετά ενθαρρυντικά! Ειδικά βραστά με λίγο λαδάκι...
Οι πιπεριές αν και μικρές ακόμα, δένουν τους πρώτους καρπούς. 
βιολογική πιπεριά
Μελιτζάνες, πεπόνια καρπούζια και κατιφέδες για φυσική φυτοπροστασία.
πεπόνι, μελιτζάνες, καρπούζι, κολοκύθι

Άμεσα θα πρέπει να γίνει υποστήλωση και στο νέο κομμάτι του χωραφιού. Αυτό σημαίνει σε ευθεία 150 μέτρων, ένα τείχος από τοματιές!!! 

Μαζί με αυτά και άλλα περί του χωραφιού και της βιολογικής καλλιέργειας θα τα μοιραστούμε στην επόμενη επίσκεψη μας. Έως τότε επικοινωνήστε μαζί μας για πληροφορίες και διευκρίνισεις σχετικά με τις αναρτήσεις μας. 
Like us on Facebook











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου