Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Report από την χθεσινή επίσκεψη!

Εχθές εκτός από την κηπευτική μας καλλιέργεια δεν θα γινόταν να μην ρίξουμε και ματία στην υδρο-φάρμα μας!

ΦΡΑΟΥΛΑ - DWC

 Οι πρώτοι καρποί όχι απλά έκαναν την εμφανισή τους.... Την επόμενη φορά θα συγκομίσουμε κι όλας. Τα λουλούδια περιτό να πούμε, πως είναι πάρα πολλά και ελάχιστα κάηκαν από το ανέσβασμα του ec τις τελευταίες  μέρες. Τώρα το πρόγραμμα λίπανσης που ακολουθεί είναι για το στάδιο της ανθοφορίας.  Αρκετό άζωτο τώρα στην αρχής της, επίσης απαραίτητη συμπλήρωση μαγνησίου για την ενυσχίση των ποσοστών της γλυκόζης και βιταμίνες από οργανικές ουσίες.

 Απ την άλλη πλευρά όπου περισσότερη σκιά σχηματίζεται, πάλι δύο καρποί έχουν σχηματιστεί και άλλα τόσα λουλούδια από πίσω.

Το ΕC που δείχνει ότι την βολεύει να λειτουργεί σε full ρυθμούς χωρίς να καίγεται είναι ανάμεσα στο 0.6-0.7 . Το PH κυμαίνεται από 5.9 έως 6.3 .






MINI HydroGarden

 Δείχνει να είναι κήπος που δουλεύει ρολόι! Όλες οι φραουλίτσες στο ίδιο στάδιο ανθοφορίας με 1-2 δεμένους καρπούς, χώρις εγκαύματα από υψηλό ec. Μία χαρά!

Οι βασιλικοί στην κυριολεξία δεν περιγράφεται τι έχουν κάνει. Συνεχώς κλαδεύονται και όλο δίνουν. Απ τις φωτογραφίες που μπορείτε να δείτε στο facebook, γίνεται συνεχώς κορφολόγημα για να διατηρούνται σε ένα ύψος. Είναι αδιαμφισβήτητα η τέλεια πρακτική για πολύ - μεγάλη - κατανάλωση βασιλικού στο σπίτι.
Αναμένονται άμεσα κι άλλες φωτογραφίες!

                                                             


Τα παρασκευαστήρια -ο πυρήνας μας

Πετύχαμε το 100% στην λήψη των μοσχευάτων. Ρίζωσαν όλα. Απλά και εύκολα νέα φυντάνια από μοσχεύματα 2 ειδών βασιλικού πλατύφυλλου και μέντας πιπεράτης. ( ο πλατύφυλλος στο βάθος είναι από σπόρο)

Στην ακρούλα ενά μικρό μελισσόχορτο(citronella) ακόμα παλεύει. Με εμφανείς πλέον τις ρίζες μπήκε και λίγο από το μαγικό voodoo juice και όλο και κοντεύουμε για την φύτευση.
Στην θερμοκοιτίδα... Μπήκαν οι σπόροι 3 ειδών πιπεριών. Άργησαν λίγο (περίπου 9-10 μέρες) εμφανίστηκαν όμως !

















Σύντομα νέα απ την επόμενη επίσκεψη!!! Για περισσότερα νέα, φωτογραφίες και βίντεο επισκεφθείτε την σελίδα μας στο facebook.

Μη διαστάζετε να μας εκφράζετε τις απορίες και τα σχόλια σας :)

HydroSpot team.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου