Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Κουβεντούλα για φράουλες.

Φίλοι γειά σας,
Είμαι εδώ και πάλι ύστερα από ένα διάστημα απουσίας από τα δρώμενα του hydrospot. Την τελευταία φορά που τα είπαμε είχαμε αναφερθεί στο hydroχωροφοspot, που αν και άργησε, άρχισε επιτέλους να μας δίνει την σοδιά του. Το εβδομαδιαίο καλάθι ξεκίνησε να έρχεται όντας πάντα πλούσιο σε γεύση και ποσότητα και το κυριότερο είναι οργανικό ή βιολογικό ή να το πώ και πιο απλά εντελώς καθαρό.
Οι φίλοι Άλεξ, Άλεξ και η Λου, με την σειρά τους μας έδειξαν τα καμώματά τους, οι μέν με την μπαλκωνάτη μονάδα παραγωγής φραουλών και ο άλλος με το κέντρο τύπου που έχει στήσει στο χωράφι του και δεν παραλέιπει να μας ενημερώνει για την κάθε εξέλιξη.
Από πλευράς μου, είναι τόσα τα θέματα που ήθελα-θέλω να παρουσιάσω που στο τέλος ήρθε ένα ατύχημα και δεν μπόρεσα να πραγματαποιήσω τίποτα. Ευτυχώς η ανάρωση δεν αργεί και έτσι ελπίζω να είμαι γρήγορα πίσω στην ενεργό δράση.
Επηρεασμένος από την δουλειά των παιδιών με τις φράουλες, θυμήθηκα λίγο τα παλιά... Ποιός ξεχνάει ότι η φράουλα είναι το αγαπημένο φρούτο του hydrospot; Εμείς πάντως το 'χουμε πάντα στο μυαλό μας. Έτσι λοιπόν σε μία βόλτα που έκανα στον κήπο της μάνας, είδα την φραουλιά που της είχα προσφέρει από κείνες που κάναμε πειράματα και βγάζαμε κλώνους. Μιά μικρή φραουλίτσα, τόση δα ίδιας ποικιλίας όπως των προαναφερθέντων συνεργατών. Το τόσο σημαντικό όμως που με παρακίνησε για όλη αυτήν την αναφορά ήταν το μέγεθος της εξαπλωσής της. Οι δρομείς έχουν κατακλήσει όλο το μέρος. Ώπου ειδικά είχαν και εύκολη πρόσβαση στο χώμα, γιατί είναι καλυμένο με φλοιό πεύκου, ρίζωσαν αμέσως. Άλλοι δρομείς δεν πτωήθηκαν και μόνο από την υγρασία και από την κάλυψη του φλοιού πέταξαν και εκείνοι ρίζες.

Λίπασμα για να είμαι ειλικρινείς δεν έχει πέσει καθόλου. Φαίνεται άλλωστε και από τα σημάδια τροφοπενίας που έχει στα φύλλα της, αργά η γρήγορα όμως με τον ερχομό της άνοιξης θα πρέπει να την βοηθήσουμε με κάτι οργανικό για να μπορέσει να ανθοφορήσει.

Επιμένω στην άποψη μου, ότι είναι ένα από τα αγαπημένα μου φυτά-φρούτα γιατί είναι εύκολα και χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις.
Λέτε σε μιά από τις επόμενες διαδικτυακές μας συναντήσεις να συζητήσουμε για περαιτέρω τρόπους να αξιοποίησης αυτών των μοσχευμάτων...;

Λείαν συντόμως...
Islander

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου