Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Μία βόλτα στον Χολαργό.

Δεν το συνήθιζα να πηγαίνω σε κήπους η μπαλκόνια πέραν του επαγγελματικού. Εδώ και αρκετό καιρό όμως που άρχισα να ασχολούμαι πιο ζεστά... "hydroSpot", μου φαίνεται σαν να βγήκε από μόνο του... ίσως από περιέργεια για το τι κάνουν οι άλλοι. Με μεγάλη του χαρά, ο άνθρωπός μου, ο επνευστής μου, με περιήγησε! Τον Ευχαριστώ!


 Πάντα τον άκουγα να μου λέει για τις εργασίες του, ήρθε ο καιρός να τα δώ από κοντά. Έπαθα λίγο την πλάκα μου γιατί ο τύπος είχε δημιουργήσει το ιδανικό! Είχε συνδιάσει τα λαχανικά του και ταυτόχρονα διακοσμούσε όμορφα το μπαλκόνι του.



Βγαίνοντας έξω ήρθα αντιμέτωπος με τούτο! Δύο τομάτες ace αν δεν κάνω λάθος. Φυτεμένες σε σάκκους και πλεγμένες στα κάγκελα. Έτσι και αυτές υποστηλώθηκαν και ο καλλιεργητής είναι μάγκας και πρωτοπόρος! Δεν έχω δει σε καμία πολυκατοικία να κρέμονται απ τα κάγκελα τομάτες. Χμ ?


Το πάρτυ δεν έχει τελειωμό και στη σειρά έχουμε πιπεριές, μελιτζάνες, κάπου κρυμμένος και ο μαϊντανός και στο τέλος κι' άλλες τομάτες!!
















Υπόδειγμα υποστήλωσης με αυστηρό κορφολόγημα. Πολύ απλό στο στήσιμο αφού χρειάζονται δύο στικ και σπάγκος ναϊλον κατα προτίμηση.

Στο βάθος είδα και άλλα, πολλά αρρωματικά και το καμάρι του το νυχτολούλουδο. 








Και εκεί που βεβαιώθηκα για την τρέλα που κουβαλάει αυτός ο άνθρωπος είδα και αυτό.


Θα το έλεγα «μια πατατιά» αλλά δεν είναι σωστό. Είναι πολλοί πατατόσποροι φυτεμένοι σε μια πολύ μεγάλη γλάστρα. Από φύλωμα και από υγεία φαίνεται τέλεια. Από καρπό θα δούμε εν καιρώ...


Γενικά είναι ένας μικρός λαχανόκηπος. Ότι πρέπει για να συντηρήσει μία οικογένεια. Αυτό μόνον δεν είναι αρκετό... Το καλύτερο είναι ότι είναι και βιολογικός! Ότι λίπασμα και αν έχει πέσει είναι οργανικής προέλευσης. Αλλά υπάρχει και κάτι ακόμα... Τα πάντα σε αυτό το μπαλκόνι αξιοποιούνται.

Αυτός ο κομποστοποιητής. Μικρού μεγέθους, άλλωστε δεν είναι και τα απορρίματα τόσα πολλά για να χρειαστεί ένας μεγαλύτερος. Το κομπόστ γενικά είναι καλό ενισχυτικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως βασική λίπανση στα φυτά μας.



Οι εντυπώσεις...
Πραγματικά το ψάχνω ώρα τι να γράψω για να μην φανώ γραφικός. Μέσα από τις φωτογραφίες ελπίζω να πείρατε μια γεύση από αυτό το τόσο ασυνήθηστο που με εντυπωσίασε από το πρώτο μέρος...




πολύ μπροστά, τέλος πρώτου μέρους.








Διάλειμμα για καφέ...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου